ARTIKEL KLIK MAGAZINE OVER SAILABILITY

Voorbije en komende activiteiten Sailability in een notendop

Jean Blondeau

Sailablity is het jaar 2017 met veel ambities begonnen en heeft in de eerste maanden van het jaar al tal van evenementen achter de rug en nog in het vooruitzicht.

Op 14 maart ging het benefietconcert in de studio’s van AED in Lint door en dat werd een gigantisch succes: 400 fans van Sailability woonden het concert bij en zetten de zaal in vuur en vlam bij het optreden van Jan Kerkhofs, Matthieu & Guillaume en van “The Avenues”. De avond werd afgesloten met een spetterend dansfeest.

Van 20 tot 22 april nam Sailability met een eigen stand deel aan de Reva-beurs in Gent. Heel wat bezoekers werden warm gemaakt voor de zeilsport.

Op 15 en 23 april en 7 en 14 mei vonden de openzeildagen plaats op vier verschillende locaties (Heusden, Mol, Antwerpen en Vilvoorde) waar we tal van geïnteresseerden mochten verwelkomen en laten kennis maken met de zeilsport door met hen een rondje te varen op de verschillende waterplassen. In Mol werd dezelfde dag onze elfde boot de “SV11 Hope” gedoopt. In alle vier de locaties werd het een succes, zowel qua opkomst als qua sfeer en enthousiasme bij de deelnemers.

Op 19 april kregen we tijdens een receptie in Laakdal via het Nike Community Impact Found de erkenning van onze VZW door de Koning Boudewijnstichting.

Onze jaarlijkse en bekende “Flanders Sailability Cup” ging van 26 tot 28 mei door op het Galgenweel in Antwerpen in het bijzijn van talrijke buitenlandse teams (o.a. uit Zwitserland, Frankrijk en Nederland).

In samenwerking met studenten aan de Antwerpse UA en KDG wordt onze marketing herwerkt en zal er binnenkort onze nieuwe website gelanceerd worden. De studenten zorgen tevens voor de aanwezigheid van Sailability op Twitter.

Dit jaar willen we ook kansarme kinderen de mogelijkheid geven om deel te nemen aan onze zeilsessies en beogen we het organiseren van een zeilvakanties voor deze kinderen vanaf 2018. We gaan hiervoor gesprekken starten met organisaties die kansarme kinderen opvangen en begeleiden.

Lees de magazine Klik via de link hierna !!!!!